Nech za oknami duje vietor, besno prší alebo je taká zima, že by sme von nevyhnali ani mačku, my sa cítime dokonale pohodlne a bezpečne v objatí domova. Je nám príjemne teplo, sme s ľuďmi, ktorých milujeme, a vo vzduchu sa vznáša vôňa horúceho čaju. Vychutnajte si ho spoločne.
Pečený čaj nielen o piatej
Nie vždy nám chutí káva. V podvečerných hodinách dokonca niekomu môže kofeín aj uškodiť. Šálka čaju je výborná alternatíva. V okamihoch, keď len tak sedíme, rozprávame sa a vychutnávame si prítomný okamih, dobre padne poťažkať si v ruke šálku s teplým nápojom.
Odborníci tvrdia, že čaj sa pije správne tak, že sa najprv dobre nadýchneme vône, ktorá sála zo šálky, potom si odpijeme a napokon vydýchneme. Vtedy sa chuť konkrétneho druhu čaju prejaví najlepšie. Ak ste fanúšikom zeleného alebo čierneho čaju, to si večer už rovno môžete uvariť aj kávu, pretože aj tieto dva druhy čaju sa môžu v našom tele správať podobne.
Je čas skúsiť nové chute. To, čo v lete a na jeseň dozreje na slovenských stromoch a kríkoch, sa dá poctivo spracovať do pečeného čaju. Výsledok? Z čaju neostane ani stopa, a to doslova. Pečený čaj si zamilujú všetci, ktorí si nielen radi vychutnajú hrejivý nápoj, ale si aj radi pomaškrtia na pečenom ovocí, ktoré sa v horúcej vode lúhovalo. Sladkokyslá chuť je očarujúca a vy už nemusíte k hrnčekom s čajom podávať aj tanieriky na odkladanie čajových vrecúšok. Z pečeného čaju neostáva nijaký odpad. Stačí umyť hrnček.
Prirodzene sladký, stopercentne prírodný
Bonusov pečeného čaju je množstvo. Ľahko sa pripravuje, neostáva pri jeho príprave neporiadok a máme istotu, že na výrobu neboli použité nijaké konzervanty ani éčka. Ide teda o prírodný produkt, ktorý sa nebudete báť ponúknuť ani svojim deťom. Navyše vyzerá v hrnčeku očarujúco a náramne pripomína napríklad vianočný punč. Či ovocie skonzumujete lyžičkou priebežne, ako budete čaj piť, alebo si to najlepšie necháte na koniec, každý dúšok bude jedinečný.
Stavte na prírodné domáce sladidlá
Ovocie v pečenom čaji dáva nápoju prirodzene sladkú chuť, kto má však rád ešte sladšie čaje, má možnosť si svoju šálku nápoja dosladiť, samozrejme, tiež prírodnou cestou. Skúsiť môžete lipový alebo malinový sirup. Pár kvapiek a nápoj získa celkom novú príchuť.
Tradičné receptúry našich predkov vám osladia čaj presne podľa gusta. Lipový sirup je účinný proti chrípke, podporuje potenie a blahodarné účinky sa dostavia aj pri pravidelnej konzumácii. Podáva sa podobne ako akýkoľvek sirup – zmiešajte ho s optimálnym množstvom vody, kvapnite si ho do čaju alebo ho použite pri pečení.
Gazdiné už majú svoje triky, ako sladkosti dochutiť zdravou cestou. Hustý malinový sirup s dužinou zaodený do fľašky s tradičnými slovenskými motívmi priam rozpráva! Jeho kvalitu môžeme spozorovať už na prvý pohľad.
Len čo sa vaša rodina a priatelia zídu pri spoločnej šálke čaju a vy vytiahnete tieto slovenské vychytávky, čajové stretnutia sa stanú vaším rituálom. Len či budete mať dosť pre všetkých…! Zásobte sa a vychutnajte si nielen zdravý nápoj, ale aj jeden druhého.
Komerčný článok