Ako prvé začnite s prípravou špenátu. Ponorte ho do vriacej osolenej vody a nechajte ho tam asi pol minúty. Akonáhle lístky získajú jasnejšiu farbu, vodu vylejte a špenát rýchlo schlaďte pod studenou vodou.
Zelenú pochúťku si môžete dopriať aj mimo Veľkej noci. Špenát je totiž skvelá príloha aj ku grilovanému mäsu. Pripravte si z neho dip.
Budete naň potrebovať:
– 1-2 kelímky bieleho jogurtu,
– pol kila baby špenátu,
– 80 gramov olúpaných mandlí,
– mätu,
– citrónovú kôru,
– citrónovú šťavu,
– soľ a korenie.
Medzitým, ako je špenát ponorený, najemno rozmixujte mandle. Pridajte k nim do mixéra odkvapkaný špenát (trochu ho ešte vytlačte, aby z neho vyšli zvyšky vody), pár lístkov mäty, šťavu z citróna a nastrúhanú citrónovú kôru. Ochuťte soľou a korením a všetko dôkladne rozmixujte.